Oud & Nieuw in Vuur & Vlam

31 december 2022

LET OP: het feest (met brandend houten kunstwerk) gaat door, maar (in verband met harde wind) steken wij geen vuurwerk af.  

Trek wel goede schoenen of laarzen aan als je langs wilt komen, want het veld is drassig geworden door alle regen. 

De gemeente Amsterdam heeft een aantal plaatsen aangewezen waar mensen op oudjaarsavond bij elkaar kunnen komen om de jaarwisseling te vieren. Eén van die locaties is evenemententerrein de Polderheuvel in Tuinen van West.

In de traditie van de Dogtroep en Burning Man wordt het een theatrale viering met vuur en fanfare. Er is een brandend houten kunstwerk en er is wordt vuurwerk afgestoken, vooral op ooghoogte, draaiend en spuitend. Rekening houdend met de natuurlijke omgeving en alle huisdieren in de buurt, is er gekozen voor relatief laag vuurwerk zónder harde knallen.

Het is een feest voor iedereen, voor bewoners en ondernemers in Nieuw-West, voor hun gasten en bezoekers.

De toegang is uiteraard gratis. Vanaf 23:30 uur is iedereen welkom. Iedereen wordt uitgenodigd om eigen drankjes en hapjes mee te nemen.

Het muzikale programma wordt verzorgd door de Fanfare van de Eerste Liefdesnacht, het kleurrijke Amsterdamse straatorkest. Rond middernacht wordt een fraai houten kunstwerk van Het Monsterverbond samen met Vrijplaats X en Terragon ritueel in brand gestoken.

Rond 01:00 uur is het programma ten einde en is het nieuwe jaar goed begonnen.

Helaas wordt in verband met de harde wind het aftelmoment om middernacht NIET gevierd met de sfeervolle vuurwerkshow van Pyrofoor de Amsterdam.

Laten we er samen een gedenkwaardige avond van maken. Zorg goed voor elkaar en houd het veilig!

 
Foto’s: Casper Oorthuys