Mosaïc Festival (cultureel festival)

8 juni 2024

Op 28 en 29 mei is de Polderheuvel voor het eerst het toneel van een unieke beleving van de Turkse cultuur. Op deze twee dagen presenteert Mosaïc een uniek Turks cultuur-, muziek- en foodfestival in Amsterdam.

Amsterdam is een belangrijke metropool die bekend staat om zijn diversiteit en inclusiviteit. Amsterdam telt dan ook bijna 200 verschillende nationaliteiten.  Er wonen meer dan 40.000 Turkse mensen in Amsterdam (20.000 in West/Nieuw-West) en dat is te zien aan de groeiende populariteit van Turkse restaurants en muziekavonden. De Polderheuvel in Amsterdam Nieuw-West is al jarenlang een locatie voor allerlei festivals. De ondernemersvereniging streeft om meer diverse festivals op het evenemententerrein te huisvesten. Mosaïc biedt dan ook een authentiek divers festival met podia, kunstworkshops, foodstands en allerlei andere culturele activiteiten.

Ajda organiseert ook met regelmaat buiten Nederland, namelijk in België en Duitsland. Ajda World heft jarenlange ervaring met het ondersteunen en stimuleren van bedrijven in de verkoop van diensten en producten. Belangrijke doelstellingen zijn maatschappelijke betrokkenheid, diversiteit en inclusiviteit. Het is de bedoeling dat het Mosaïc Festival verschillende culturen met elkaar in verbinding brengt.